Kun kaipaat onnistunutta ravintolailtaa: Bookers Express Bar

Tampereen ravintoloihin voi tehdä varauksia nyt siihen tarkoitetussa varauspisteessä. Varauspiste on perustettu Bookers Express Bar -ravintolaan Tampereelle. Asiakaspalvelu tapahtuu asiakkaiden kanssa kasvotusten. Tällä tavalla on toteutettu parempi sekä henkilökohtaisempi palvelu, toisin kuin nykyään niin yleisissä, persoonattomissa verkkopalveluissa. Teatteritaloon on avattu ravintoloiden varauskeskus, jonka yhteydessä toimii myös myynti- ja tietopalvelu sekä pystybaari. Bookersin kautta on tarkoitus hoitaa pääosin pöytävarauksia, mutta nyt tilavarauksia voi tehdä myös erilaisiin tapahtumiin, kuten pikkujouluihin taikka olut- ja viinimaistajaisiin. Samalle illalle varattuihin pöytiin tulee etuna myös alennusprosentti varauksen tehneen seurueen ruokiin. Näitä alennusprosentteja ei voi ennalta käsin tarkistaa netin kautta, vaan ne on tultava paikan päälle tarkistamaan Bookers Express Bar ravintolaan Hämeenkadulle. Varauskeskus avataan Teatteritaloon Tampereen keskeisimmälle paikalle, jonne asiakkaiden on helppo hakeutua tutustumaan tarjontaan ja etuihin. Ravintolan drinkkibaarista on hyvä lähteä illanviettoon Tampereen yöhön.

Bookersista avautuu tie Tampereen ravintoloihin

Hämeenkatu 14b:n Teatteritaloon on helppo tulla aloittamaan ravintolailtaa tai varaamaan tila vaikka pikkujoulujuhlille. Bookers Express Bar -ravintolan etuosasta löytyy pystybaari, jossa voi nauttia juomia tai vaikka jenkkityylisiä bageleita samalla kun suunnittelee illan kulkua. Gastropubin takaosa on pyhitetty itse toimisto- ja myyntipalveluille. Tampereen ravintoloihin on nyt siis aivan uudenlainen väylä, joka tarjoaa muun muassa äkkilähtötyyppisiä pöytävarauksia, jossa samalle illalle varatuille ravintolapaikoille on tarjoilla jopa kymmenien prosenttien alennukset ruokien hinnoista. Tällä hetkellä varausrinkiin kuuluu 15 ravintolaa, ja vuoden sisään tarjonnan on suunniteltu kasvavan lähelle kolmeakymmentä. Välityspalvelu on maksutonta asiakkaille. Tällä hetkellä varauksen voi tehdä muun muassa sellaisiin ravintoloihin kuin The Bull, Deli 1909 & Wine Bar, Gastropubit, Inez Tapas Bar, Kievari Kahdet Kasvot, O’Hara’s, Praha, Rillinki, Soho, Ravintola C, Piemonte ja kangasalalainen Ravintola Paakari. Bookersilta saat myös yleisesti infoa Tampereen ravintoloista. Tämä palvelu on oletettavasti etenkin turistien mieleen. Bookers Express Bar tarjoaa äkkilähtöjä maukkaisiin illanviettoihin, joista ilmestyy tietoa aina iltapäivisin ravintolan ikkunaan.

Tämäntyyppinen express-varausjärjestelmä on paluuta vanhaan, hyvään palvelukulttuuriin. Idea on nimenomaan se, että asiakkaat tulevat henkilökohtaisesti paikalle saamaan palvelua ja keskustelemaan vaihtoehdoista asiantuntijoiden kanssa. Päivän äkkilähdöistäkään ei saa tietoa netin kautta, vaan ne ovat löydettävissä päivittäin Bookers Express Bar -ravintolan ikkunailmoituksesta tai vaihtoehtoisesti tietoa saa puhelimen välityksellä. Ravintoloiden online-varaukset ovat olleet kasvava trendi jo vuosia. Verkossa varaaminen on helppoa ja nopeaa, mutta myös täysin persoonatonta vailla mitään kontaktia elävän ihmisen kanssa. Onlinevarausten kanssa onkin ilmennyt paljon ongelmia, jotka suurimmalta osin koskevat ravintoloita: ihmiset tekevät useita rinnakkaisia varauksia ja jättävät siten saapumatta useisiin kohteisiin. Bookers Express Barin käyttämä varausjärjestelmä on omiaan eliminoimaan ongelmia. Kun asioidaan kasvokkain, asiakas on motivoitunut käyttämään varauksensa. Päätös on aina pitävämpi, jos ravintolasta on saatu ennakkotietoa kasvotusten.

Pöytävaraukset ja trendit

Ravintoloiden pöytävaraukset ovat siirtyneet verkkoon sitä mukaa kun ravintolat ovat ottaneet käyttöön sähköisiä varausjärjestelmiä. Trendi on täysin sama kuin muillakin elämänalueilla. Se on ollut totta kai hyödyksi sekä asiakkaalle että yrittäjälle. Asiakkaille ilonaiheita on tuonut varaamisen helppous, sekä myös mahdollisuus vertailla hintoja kotisohvalta. Eri varausyritykset voivat tarjota asiakkailleen etuja samoin kuin epidemiaksi paisunut bonuskorttiviidakkokin. Mutta kuten muillakin elämän osa-alueilla, ovat ihmiset alkaneet arvostaa perinteistä, kasvotusten tapahtuvaa palvelua. Online-varaukset aiheuttavat ravintoloille usein isoja tappioita, kun online-varauksia tekevät asiakkaat varailevat kevein perustein tai varmuudeksi useasta ravintolasta samanaikaisesti ja jättävät saapumatta. No show-asiakkaiden lisääntyvä määrä on taas pakottanut ravintolat vastatoimiin. Saapumattomilta asiakkailta aletaan periä sakkoina jopa koko illallisen hintaa. Perintää helpottaa se, että varattaessa pyydetään luottokortin numeroa ikään kuin takaamaan asiakkaan saapuminen. Nämä ilmiöt liittyvät nimenomaan kasvottomaan verkkovarailuun. Kun asiakas tekee varauksensa Bookers Express Bar -ravintolassa kasvokkain asiakaspalvelijan kanssa, voivat sekä ravintoloitsija että asiakas olla aika varmoja asioiden onnistumisesta.